15 mai 2013 evaluare pilot

Pe 15 mai 2013 – evaluare pilot la cl. a-IV-a

 

Monitorul de Suceava

Testarea competenţelor

Zece unităţi şcolare din judeţ au fost selectate pentru evaluarea pilot a elevilor de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

de 277593maxim

Ministerul Educaţiei a anunţat lista şcolilor pe care le-a selectat pentru pilotarea „Evaluării competenţelor fundamentale” de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Testarea pilot de la finalul clasei a II-a va fi susţinută în 86 de şcoli din ţară, cea de la finele clasei a IV-a se va derula în 136 de unităţi, iar testarea de la clasa a VI-a se va susţine în 86 de şcoli.

Cât priveşte judeţul nostru, Ministerul Educaţiei a selectat zece unităţi de învăţământ în care să se desfăşoare evaluările pilot. Unităţile şcolare alese pentru a participa la pilotarea „Evaluării competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a” sunt Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni şi Grupul Şcolar „Vasile Gherasim” din Marginea. Examenele vor avea loc în zilele de 9 şi 10 mai.

Pentru evaluarea pilot ce va fi aplicată elevilor de clasa a IV-a, în data de 15 mai, şcolile selectate din judeţul nostru sunt: Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, Şcoala cu clasele I-VIII Găineşti, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 „Teodor Bălan” Gura Humorului, Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Mărului, Şcoala cu clasele I-VIII Paltinu – Vatra Moldoviţei şi Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor.

Unităţile alese pentru pilotarea „Evaluării competenţelor fundamentale la finalul clasei a VI-a” din judeţul nostru sunt Şcoala cu clasele I-VIII Băineţ şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 „Mihai Eminescu” Rădăuţi. Testarea va avea loc în data de 22 mai.

Matematica şi limba română, discipline de examen

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, elevii de clasa a II-a vor fi testaţi la scris-citit şi matematică, elevii de clasa a IV-a la limba română – înţelegerea textului scris şi matematică, iar şcolarii din clasa a VI-a vor fi evaluaţi la limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe. Subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate.

Conform Metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei, “evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor şi sunt utilizate pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar şi gimnazial.” Totodată, în urma evaluării, se vor redacta planuri individualizate de învăţare pentru elevi, care vor fi comunicate părinţilor.

Ca şi anul trecut, evaluarea se va susţine în sălile de clasă în care elevii îşi desfăşoară, în mod normal, activitatea. Acesta este al doilea an în care evaluările de final de an sunt organizate sub formă de teste pilot.

La testarea de anul trecut au fost selectate nouă şcoli din judeţ. Este vorba despre Şcoala cu clasele I-VIII Neagra Şarului şi Şcoala cu clasele I-VIII Rotunda (la clasa a II-a),Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala cu clasele I-VIII Stulpicani, Şcoala cu clasele I-VIII Drăguşeni, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Marginea, Şcoala cu clasele I-VIII Frătăuţii Noi (pentru clasele a IV-a), Şcoala cu clasele I-VIII “Petru Muşat” Siret şi Şcoala cu clasele I-VIII “Nicolae Stoleru” Nr. 1 Baia (pentru clasele a VI-a).

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-01-26/Zece-unitati-scolare-din-judet-au-fost-selectate-pentru-evaluarea-pilot-a-elevilor-de-clasele-a-II-a-a-IV-a-si-a-VI-a#ixzz2QF2zXA2V

Comments are closed.